Jäta menüü vahele

Kaitseväelased õpetasid koolinoortele sõduritarkusi

Eile lõppes Tallinnas staabi- ja sidepataljoni riigikaitselaager, kus kaitseväelased õpetasid Rocca al Mare kooli õpilastele sõdurioskusi ja välitingimustes toimetulekut.

„Laagritel on riigikaitseõpetuses oluline osa, sest annab noortele võimaluse koolipingis õpitud teooriale praktilised oskused lisada,” ütles laagri läbiviija staabi- ja sidepataljoni operatiiv- ja väljaõppesektsiooni ülem kapten Veiko Raaper. „See on ka hea võimalus tekitada huvi ajateenistuse vastu ja saada vastused võimalikele küsimustele, samuti saada kasulikke kogemusi sõduri oskustest ja kaitseväe tegemistest.“

Neli päeva kestnud laagris staabi- ja sidepataljonis ning Männiku harjutusalal said õpilased esmase ettekujutuse kaitseväeteenistusest ning kogesid nii elu kasarmus kui metsalaagris. Lisaks riigikaitseliste teadmiste omandamisele õppisid koolinoored instruktorite juhendamisel rivis marssima, esmaabi andma, metsa varjualust püstitama, orienteeruma ning automaadist laskma. Samuti muid välioskusi nagu erineval viisil lõkke tegemist, toidu valmistamist välitingimustes ja erinevate sõlmede tegemist.

Rocca al Mare kooli õpilane Sten-Erik Matt osales riigikaitselaagris juba teist korda. Eelmise aasta laagrist meeldis talle enim kümne kilomeetri pikkune rännak, kus sai meeskonnana erinevaid ülesandeid lahendada.

„Riigikaitselaagris õpid kasulikke asju riigikaitse kohta. Eesti eest peab väljas olema, mina tahan Eesti eest väljas olla. Laagris oli muidu ka lõbus ja see oli koolitundidele vahelduseks väga hea,“ ütles Matt.

Laagris osales üle kolmekümne Rocca al Mare kooli gümnasisti. Staabi- ja sidepataljon viib riigikaitselaagrit Rocca al Mare kooli õpilastele läbi igal aastal.

Riigikaitseõpetus on valikaine, mida kaitseväelased ja kaitseliitlased õpetavad enam kui 150 gümnaasiumis ja kutsekoolis üle Eesti. Riigikaitseõpetus paneb aluse Eesti riigikaitse põhimõtete mõistmisele ning annab aimu ajateenistuses õpetatavatest oskustest.

Keri üles