Jäta menüü vahele

Kõrgemas sõjakoolis algas Läänemere sõjakoolide konverents

Täna algas kaitseväe ühendatud õppeasutuste (KVÜÕA) kõrgemas sõjakoolis Läänemere sõjakoolide konverents, mille eesmärk on edendada Läänemere piirkonna sõjakoolide vahelist koostööd ja vahetada kogemusi ohvitseride väljaõppe kohta.

„Konverents annab kõrgema sõjakooli kadettidele võimaluse teha rahvusvahelist koostööd, luua sidemeid naaberriikidega ja õppida tundma, kuidas nende koolisüsteemid toimivad,“ ütles konverentsi peakorraldaja kapten Siim Saavaste.

Konverentsi üheks põhiteemaks on taktikalise otsustamise mängude kasutamine rühma või kompanii väljaõppes. Neljapäevase konverentsi jooksul annab kõrgem sõjakool väliskülalistele ülevaate KVÜÕA ohvitseride koolitamise põhimõtetest, Eesti riigikaitse ülesehitusest ja kaitseväest ning julgeolekupoliitilisest olukorrast Läänemere regioonis. Lisaks sellele tutvuvad väliskülalised Kuperjanovi jalaväepataljoniga, kus peetakse kolmapäeval sõpruskohtumine jalgpallis.

Läänemere sõjakoolide konverentsist võtavad osa Eesti, Läti, Leedu ja Poola sõjakoolid. 2016. aastal toimus konverents Leedus, sel aastal on konverentsi võõrustajaks KVÜÕA kõrgem sõjakool. Konverentsi põhiteema on iga-aastaselt muutuv ning täpse sisu otsustab võõrustaja riik.

Keri üles