Jäta menüü vahele

Reservväelastest relva- ja autotehnikud osalevad õppekogunemisel

Tallinnas Suur-Sõjamäel toimuval toetuse väejuhatuse materjaliteenistuse reservõppekogunemisel värskendab vanu ja omandab uusi teadmisi ligi 20 relva- ja autotehnikust reservväelast. 

Pühapäeval lõppev õppekogunemine algas esmaspäeval, 2. oktoobril formeerimisega ja kolmepäevase baasväljaõppega Männiku harjutusalal, kus tuletati meelde üksikvõitleja põhioskusi. Seejärel asusid reservväelased materjaliteenistuse relvastuse ja lahingumoona ning tehnika toetusgrupi koosseisu, kus väljaõpe jätkus erialase praktikaga.

“Õpe ja praktika viiakse läbi “käed-külge” põhimõttel ehk tegelikult osalevad reservväelased toetusgruppide igapäevases töös ning tegelevad reaalselt remonti ja hooldust vajavate relvade ja tehnikaga,” ütles reservõppekogunemise vastutav läbiviija leitnant Kaspar Tammert.

Reservväelaste endi sõnul on õppus siiani möödunud huvitavalt. “Tegevust on piisavalt, nurinat pole kuulda ja mehed on motiveeritud. Väga kasulik oli enne töökotta praktikale asumist läbi viidud maastikusõidu ja tüübiõppe koolitused, mis on tehnika vigade mõistmise ja remondi läbiviimisel suureks abiks,” ütles õppusel osalev vanemveebel Kalev-Janek Suitsmart.

Kaitseväe toetuse väejuhatus tegeleb kaitseväe igapäevaseks toimimiseks vajalike tegevuste korraldamisega alustades logistikast ja materjalimajandusest ning lõpetades tugiteenuste ja kaitseväe orkestriga. Samuti õpetatakse väejuhatuse logistikapataljonis ning logistikakoolis välja reserv-ja tegevsõjaväelogistikuid ning tervisekeskuses sõjaväemeedikuid.

Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58358
Video: https://www.youtube.com/watch?v=XWQPiFBx1Jk

Keri üles