Jäta menüü vahele

Scoutspataljoni kaitseväelane pidas kinni relvaga inimesi ähvardanud mehe

Scoutspataljoni kapral Sergei Korotkevitš pidas teisipäeva pärastlõunal kinni trammis relvaga vehkinud mehe ning andis ta koos relvaga politseile üle.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi ähvardas alkoholijoobes 59-aastane Jevgeni teisipäeval kell 16.45 Tartu maanteel trammis laetud õhkpüstoliga kaasreisijaid, sealhulgas teismelisi tütarlapsi, kelle käitumine talle ei olevat meeldinud.

Trammis sõitnud kapral Korotkevitš väänas relva mehel käest, surus purjus ja agressiivse mehe Lubja peatuses trammist välja ning helistas politseile.

„Kartsin, et inimesed võivad viga saada, trammis oli ka lapsi. Inimesed olid ümberringi väga ehmunud,“ rääkis kapral Korotkevitš. „Olen kaheksa aastat olnud turvatöötaja ja tean, mida sellises olukorras teha. Tuleb tegutseda kiiresti ja rahulikult.“

Kapral Korotkevitš enda meelest midagi erilist ei teinud, vaid leiab, et võimalusel ja vajadusel tuleb sellises olukorras ikka sekkuda.

Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel mõistis Harju Maakohus täna varem kriminaalkorras karistamata Jevgeni süüdi avaliku korra raskes rikkumises ja määras talle kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse. Samuti mõisteti mehelt riigituludesse välja sundraha ja kaitsjatasu kokku 313,5 eurot.

Keri üles