Jäta menüü vahele

Scoutspataljoni kaitseväelased said lahinglaskmistel hinnangu oma väljaõppele

Täna lõpeb Lätis Adaži polügoonil õppus Teraskilp, millel Scoutspataljoni kaitseväelased said hinde oma väljaõppetasemele ja lahingvalmidusele.

Koos liitlaste lahingugrupis teenivate Prantsuse kaitseväelastega peetud õppus kulmineerus pataljonitaseme lahinglaskmistega nii valgel kui pimedal ajal.

1. jalaväebrigaadi ülema kolonel Veiko-Vello Palmi sõnul suutsid kõik õppusel osalenud üksused tegutseda ühtse tervikuna. „Õppusele oli loodud ka brigaadi raamistik, kus viimane toetas Scoutspataljoni ja liitlasi enda kaudtule- ja õhuvahenditega. Nii saime võimalikult hästi kasutada ühendrelvaliikide mõju, mis tuleb eriti hästi esile just lahinglaskmistel,“ ütles kolonel Palm.

Õppuse esimeses faasis harjutasid Scoutspataljoni kaitseväelased koos pataljonile allutatud Prantsuse kompaniiga tegutsemist rühma ja kompanii koosseisus, lahingmoonaga laskeharjutustel kasutati nii kerge- ja raskekuulipildujaid kui ka tankitõrjerelvi. Kahel viimasel päeval peeti pataljoni lahinglaskmisi nii valges kui pimedas, et luua reaalsele lahinguolukorrale võimalikult sarnased tingimused.

Lisaks jalaväe lahingumasinatele CV9035 tagasid üksustele tuletoetuse Kaitseliidu vabatahtlikest ja suurtükiväepataljoni tegevväelastest moodustatud haubitsarühm ning õhuväe kopterid ja tulejuhid. Kokku osales õppusel Teraskilp üle tuhande Eesti kaitseväelase ja liitlassõduri.

Homme varahommikul hakkavad õppusel osalevate sõidukite kolonnid liikuma Lätist tagasi Eestisse marsruutidel Adaži – Pärnu – Märjamaa – Kanama rist – Paldiski ja Adaži – Pärnu – Paide – Tapa. Kolonnis liikuvate sõidukite liikumiskiirus on kuni 70 km/h.

Fotod: http://pildid.mil.ee/index.php?/category/58393

Video: https://www.youtube.com/watch?v=YexYWsdPLWI

 

Keri üles