Jäta menüü vahele

2. jalaväebrigaad harjutas tegutsemist NATO kiirreageerimiskorpuse koosseisus

Eelmisel nädalal lõppes Ühendkuningriigis Insworthis kaks nädalat kestnud NATO kiirreageerimiskorpuse ARRC  (Allied rapid reaction corps) staabiõppus Arrcade Fusion 2017,  millest võttis osa ligi 2000 osalejat, sealhulgas kaitseväe 2. jalaväebrigaadi kaitseväelased.

2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo sõnul oli korpuse koosseisus tegutsemine eestlaste jaoks väljakutse, mis nõudis palju koordineerimist erinevate tasandite ja rahvuslike üksuste vahel. „2. jalaväebrigaadi staap sai ülesandega väga hästi hakkama ja tõestas, et on valmis uuteks väljakutseteks,“ ütles 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo.

Siiani suurimal ARRCi korpusetasemel peetud õppusel staabiõppusel keskenduti konventsionaalsele sõjapidamisele ning harjutati kaitse- ja ründelahingut, veekogu ületamist, üksuste koostööd ja infooperatsioone. 2. jalaväebrigaad oli õppuse ajal Taani diviisi koosseisus koos Saksa 21. soomusbrigaadi ja Taani esimese jalaväebrigaadiga. Taani Diviisile oli operatsiooni ajaks allutatud ka Portugali kiirreageerimisbrigaad, kelle põhiülesanne oli julgestada üksuste liikumist ja veekogu ületamist.

ARRC i koosseisu kuulus õppuse stsenaariumi kohaselt viis diviisi, korpuse suurus oli üle 160 000 sõduri.

Keri üles